A TUDATOS ÉS RENDSZERES EDZÉS 5 ALAPPILLÉRE!

Szeretnél egészségesebb útra lépni? Gondolatban már többször felhúztad az edző cipőt? Akkor eljött a cselekvés ideje! Kifogások helyett, keress edzőtermet! Kezdésként olvasd el tanácsainkat, mi szükséges a rendszeres és tudatos edzés bevezetéséhez a mindennapjaidba.

HATÁROZD EL MAGAD ÉS TEDD MEG AZ ELSŐ LÉPÉST!

Építsd be minél hamarabb az edzéseket a hétköznapjaidba és figyeld meg, hogy milyen pozitív hatásai lesznek rád. Elsőként nézz szét a különböző edzésformák között – izomtömeget szeretnél növelni, súlyt csökkenteni vagy csak jó formában tartani magad az egészséged érdekében? Keress egy edzőtermet, amely megfelel az elvárásaidnak. Nálunk a Bliss&Body-ban lehetőséged van részt venni csoportos edzéseinken – trx, köredzés, jóga – vagy konzultálni személyi edzőinkkel, akik személyre szabott edzéstervvel segítenek a célod elérésében. Ha ez meg van, válassz egy kényelmes ruházatot és cipőt, pakold be a táskádba és irány az edzés.

ISMERD MEG A TESTÖSSZETÉTELED!

Nemcsak egy jó edzőtermet, hanem a tested is fel kell térképezni. Mielőtt belevágnál érdemes megvizsgálni a testösszetételed. A mérés során információkat kapsz a testzsír-százalékodról, az izomtömegedről, a szervezeted vízmennyiségéről és arról, hogy mennyi kalóriára van szüksége a testednek egy nap. Az értékek természetesen nemtől és kortól függően eltérőek lehetnek. Ahhoz, hogy eligazodj szükséges egy szakember segítsége is. Fitnesz termünkben a méréssel egybekötött elemzés körül-belül 30 percet vesz igénybe. A visszajelzés során információt kapsz arról, milyen edzéstervre és étrendre van szükséged, hogy elérd az optimális szintet vagy a kitűzött célodat.

AZ VAGY AMIT MEGESZEL!

Klisé, de mégis igaz. A megfelelő étrend elengedhetetlen része az edzésnek. Fogyassz fehérjében és rostban gazdag ételeket, zöldséget, gyümölcsöt. Kerüld az olyan ételeket, amelyek hozzáadott cukrot tartalmaznak. Ha nem vagy biztos mit fogyaszthatsz és mit nem, keress fel egy dietetikust vagy kérd az edzőt segítségét az étrend összeállításában. Fontos, hogy olyan étkezési szokást alakíts ki, amit biztosan be is tudsz tartani. Természetesen lesznek, olyan ételek, amikről le kell mondanod, de jó hír a bűn napokon mindent bepótolhatsz, persze MÉRTÉKKEL. És nyugtasson az a tény, hogy a legtöbb finomság már kapható egészséges formában is.

VÁLJON AZ EDZÉS A MINDENNAPJAID RÉSZÉVÉ!

Gondold végig, hogy néz ki egy heted, milyen fix teendőid vannak – munka, suli stb. – és határozd meg azokat a napokat, amelyeken időt szánsz a testedre. Miért fontos ez? Mert rendszeres és tudatos edzéssel érhetsz el látványos fejlődést.

LEGFONTOSABB ÖSSZETEVŐ!

Te magad vagy! Ahhoz, hogy a sport a mindennapjaid részévé váljon; határozd el magad, tartsd ki és ne add fel még a nehezebb napokon sem.

Ne feledd, a rendszeres mozgással máris eggyel többet tettél azért, hogy megőrizd egészségedet! Sportolj ma! Biztasd az ismerőseidet és legyél követendő példa mások számára is!

Share This