TÉGED MI MOTIVÁL A NEHEZEBB NAPOKON?

Ne áltassuk magunkat, igenis vannak holtpontok az életünkben, amikor kicsit alábbhagy a lelkesedés és nem motivál semmi. Hatással lehet a kedvünkre az időjárás; ha egész nap borús az idő, hideg van és még az eső is esik, máris úgy érzed, hogy szívesebben lennél otthon a meleg szobában egy finom tea mellett, mint az edzőteremben. Felmérgelt a főnököd, rosszul szólt hozzád a kollégád, összevesztél a barátoddal, barátnőddel. Számos oka lehet a rossz kedvednek, a demotiváltságnak, aminek eredményeként inkább a pihenést választod. De az is lehet, hogy pont a mindennapos stressz, a felpaprikázott hangulat motivál a legjobban és a mozgás segít eljutni a lelki békédig. Nem vagyunk egyformák, mindenkit más motivál a nehezebb napokon, ezért kicsit boncolgattuk a témát és megkérdeztük a Bliss & Body Fitness és Wellness vendégeit, hogy őket mi motiválja ilyenkor; ebből szemezgettünk most nektek.

AZ MOTIVÁL, HOGY EGÉSZSÉGES LEGYEK…

Az egyik legerősebb motiváló erő az egészség megőrzése. Sérülésből, betegségből való felépülés során az emberek többsége megfogadja, hogy jobban odafigyel magára és több időt szentel a testére.

“Fő motivációm az egészségem megőrzése, a sportos alkat elérése és megtartása. Szeretek mozogni. Számomra az edzés nem kín, élvezettel csinálom. Természetesen vannak napok, mikor nehezebben megy, olyankor beiktatok pár pihenőnapot vagy akár egy hetet is. De semmiképp nem maradok mozgás nélkül, helyette a szabadban sétálok vagy kocogok és ez teljesen feltölt.” [András]

“Többnyire az motivál, hogy egészségesen és fitten éljek.” [Tamás]

“A nehezebb napokon a pajzsmirigy betegségem szinten tartása motivál.” [Anna]

“Egészséges test és lélek, feszes bőr és Virág* feneke ☺” [34 éves nő]     [*Sákovics Virág, személyi edző]

MOTIVÁL A KÖRNYEZETEM…

Természetesen az is motivál, ha a környezetedben élő emberek is fontosnak tartják azt, amit csinálsz, támogatnak benne és megadják a szükséges erőt, amivel egészen az edzőteremig repítenek téged. Persze az is lehet, hogy elszántságod határtalan és nincs szükséged külső hatásokra, mert folyamatosan előtted lebeg a célod: a TE álomalakod.

“Magamat motiválom. Lejárok az edzőterembe és edzek, amíg csak jól esik és bírom.” [Peti]

“A nehezebb napokon a barátaim, kollégáim motiválnak.” [Gábor]

“Az motivál, hogy szeretem csinálni és szeretnék minél jobb formát elérni.” [Dávid]

“Ami minden nap motivál, hogy vissza szeretném nyerni az alakom.” [Kriszta]

“A nehezebb napokon az edzőm Krisztiánmotivál.” [Vusal]    [*Nagy Krisztián, személyi edző]

“A tükör, ami motivál.” [Balázs]

A VERSENY MOTIVÁL…

A sportolásra nem mindenkit csak a nyári bikiniforma elérése és az egészségmegőrzés motivál. A versenyzés igazi hajtóerő és egy külön életforma, mégis sokan gondolják, hogy ez kimerül a tested építésében. Azonban miért ne tűznéd ki magadnak célul, hogy lefutod a félmaratont, vagy részt veszel egy akadályfutó versenyen? Manapság rengeteg eseményt rendeznek, ahol megmérettetheted magad és extra motivációt kapsz, hogy rávedd magad a mozgásra. A siker pedig új lendületet ad, hogy újabb kihívások elé állítsd magad.

“2017-ben kezdtem akadályfutó versenyekre járni és nagyon megszerettem. A célom, hogy minél jobb eredményeket érjek el a versenyeken. Általában várom az edzéseket, szeretem a társaságot és az érzést, amit utána érzek. De sokszor előfordul, hogy fáradt vagyok, semmi kedvem edzeni és legszívesebben otthon maradnék, befeküdnék az ágyba és csokit ennék. Ilyenkor rengeteg motivációt tud adni, hogy mindjárt itt a következő verseny és készülni kell. Rövidebb távon pedig az is motivál, ha időnként sikerül egy olyan gyakorlatot megcsinálni, ami korábban nehézséget jelentett.“ [Zsuzsi]

“A versenyre való felkészülés motivál. Tavaszig 95 kg-ig szeretnék felmenni, ami a testsúlyomat illeti. A nehezebb napokon az edzőm és a csapattársaim motiválnak és az, hogy képes vagyok megcsinálni, ha elég keményen küzdök.” [Krisztián]

Tedd fel a kérdést magadnak: Téged mi motivál? Kissé elavult a mondás, de igaz, hogy minden fejben dől el. A nehezebb napokon is emlékezz arra, hogy mi a célod!

Mi mindig szeretettel várunk!

Share This